Ασφαλή αρχεία στο τσεπάκι

Κρυπτογραφήστε µε υψηλή ασφάλεια AES 256 τα αρχεία σε ένα φορητό USB flash drive µε την εξίσου “φορητή” εφαρµογή USB Safeguard.
Τα USB flash drives αποτελούν τον ιδανικό τρόπο για εύκολη µεταφορά αρχείων και έτσι σχεδόν όλοι έχουµε κάποιο στο τσεπάκι µας. Αποτελούν, όµως, και έναν από τους βασικότερους λόγους που πολλές εταιρείες έχουν χάσει πολύτιµα δεδοµένα τους όχι εξαιτίας κάποιου hacker ή µιας τρύπας ασφάλειας στο δίκτυό τους, αλλά επειδή ένας υπάλληλος… ξέχασε κάπου το “φλασάκι” του!

Το πρόβληµα µπορεί να αντιµετωπιστεί µε τη χρήση κρυπτογράφησης, όπου τα αρχεία που περιλαµβάνονται σε ένα “φλασάκι” αλλοιώνονται, ώστε να µην είναι προσβάσιµα παρά µόνο µε τη χρήση κωδικού. Η διαδικασία, όµως, είναι συνήθως πολύπλοκη και ανιαρή για τον απλό χρήστη, ενώ συχνά απαιτεί και την εγκατάσταση εξειδικευµένου λογισµικού σε κάθε υπολογιστή όπου θα χρησιµοποιηθεί το κρυπτογραφηµένο “φλασάκι” – εκτός αν η µέθοδος κρυπτογράφησης ακούει στο όνοµα USB Safeguard.

Πρόκειται για µία σχετικά νέα εφαρµογή, που δεν απαιτεί εγκατάσταση, ρυθµίσεις ή µετάβαση σε σελίδες… ακατάληπτων επιλογών. Αρκεί να την αντιγράψετε στο USB flash drive σας και µέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό θα έχετε κρυπτογραφηµένα και ασφαλή τα περιεχόµενά του. Όταν θέλετε πάλι πρόσβαση σε αυτά, αρκεί να την ξανατρέξετε και να εισαγάγετε τον κωδικό σας! Πολύ καλό για να είναι αληθινό; Και όµως, όπως θα δούµε ευθύς αµέσως, η ασφάλεια δεν συνεπάγεται δυσχρηστία.

του Οδ. Κουράφαλου
Κατεβάστε το USB Safeguard από το επίσηµο site του στη διεύθυνση http://usbsafeguard.altervista.org/index.html. Μην το τρέξετε – δεν χρειάζεται εγκατάσταση. Απλά αντιγράψτε το “κατεβασµένο” αρχείο στο USB flash drive σας.

 

pcw.grAnastasis KingStyle

PC Technical,Ethical Hacker,Cyber Security Expert,Cyber Security Analyst,Information Security Researcher,Part-Time Hacker,Child Pornography & Sexual Abuse Combat


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *