Ενδείξεις ύπαρξης λογισμικού υποκλοπής spyware: Μήπως σας παρακολουθούν;

Εάν ο υπολογιστής σας αρχίζει να συμπεριφέρεται παράξενα ή εμφανίζει κάποιο από τα προβλήματα που αναφέρονται παρακάτω, πιθανόν να έχει εγκατασταθεί λογισμικό υποκλοπής spyware ή άλλο ανεπιθύμητο λογισμικό.

Εμφανίζονται συνεχώς αναδυόμενες διαφημίσεις. Ορισμένα ανεπιθύμητα λογισμικά βομβαρδίζουν τον υπολογιστή σας με αναδυόμενες διαφημίσεις που δε σχετίζονται με τη συγκεκριμένη τοποθεσία Web που έχετε επισκεφτεί. Αυτές οι διαφημίσεις συχνά αφορούν ακατάλληλες ή άλλες τοποθεσίες Web που πιθανόν να θεωρείτε απαράδεκτες. Εάν εμφανίζονται αναδυόμενες διαφημίσεις κάθε φορά που ενεργοποιείτε τον υπολογιστή σας ή ακόμη και όταν δεν περιηγείστε στο Web ενδέχεται να έχει εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας λογισμικό υποκλοπής spyware ή άλλο ανεπιθύμητο λογισμικό.

Οι ρυθμίσεις μου έχουν αλλάξει και δεν μπορώ να επαναφέρω τις αρχικές ρυθμίσεις.Ορισμένα ανεπιθύμητα προγράμματα έχουν την ικανότητα να αλλάζουν τις ρυθμίσεις της κεντρικής σελίδας ή της σελίδας αναζήτησης του προγράμματος περιήγησης. Αυτό σημαίνει ότι ενδεχομένως δεν αναγνωρίζετε τη σελίδα που εμφανίζεται πρώτη κατά την εκκίνηση του προγράμματος περιήγησης στο Internet ή τη σελίδα που εμφανίζεται όταν επιλέγετε «Αναζήτηση». Ακόμη και εάν γνωρίζετε πώς να προσαρμόσετε αυτές τις ρυθμίσεις, μπορεί να διαπιστώσετε ότι επανέρχονται μετά από κάθε επανεκκίνηση του υπολογιστή.

Το πρόγραμμα περιήγησης Web που χρησιμοποιώ περιέχει πρόσθετα μέρη που δε θυμάμαι να εγκατέστησα. Το λογισμικό υποκλοπής spyware ή άλλο ανεπιθύμητο λογισμικό ενδέχεται να προσθέσουν γραμμές εργαλείων στο πρόγραμμα περιήγησης Web τις οποίες δεν επιθυμείτε ή δε χρειάζεστε. Ακόμη και εάν γνωρίζετε πώς να απομακρύνετε αυτές τις γραμμές εργαλείων, ενδέχεται να επιστρέφουν μετά από κάθε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.

Η ταχύτητα του υπολογιστή μου φαίνεται να έχει μειωθεί. Το λογισμικό υποκλοπής spyware και άλλο ανεπιθύμητο λογισμικό δεν είναι απαραίτητα σχεδιασμένα για να είναι αποδοτικά. Οι πόροι που χρησιμοποιούν αυτά τα προγράμματα για να παρακολουθούν τις ενέργειές σας και για να προβάλλουν διαφημίσεις μπορεί να μειώσουν την ταχύτητα του υπολογιστή σας, ενώ τυχόν σφάλματα στο λογισμικό μπορεί να κάνουν τον υπολογιστή σας να «κολλήσει».

Εάν παρατηρήσετε ότι κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα «κολλάει» συχνότερα ή ότι η ταχύτητα του υπολογιστή σας είναι χαμηλότερη απ” ότι συνήθως κατά την εκτέλεση συνηθισμένων εργασιών, ενδέχεται να υπάρχει στο μηχάνημά σας λογισμικό υποκλοπής spyware ή άλλο ανεπιθύμητο λογισμικό.

Εάν υποπτεύεστε ότι ο υπολογιστής σας έχει προσβληθεί από λογισμικό υποκλοπής spyware, μάθετε πώς να απαλλαγείτε από το λογισμικό υποκλοπής spyware και πώς μπορείτε να αποτρέψετε το λογισμικό υποκλοπής spyware από το να προσβάλλει τον υπολογιστή σας.Anastasis KingStyle

PC Technical,Ethical Hacker,Cyber Security Expert,Cyber Security Analyst,Information Security Researcher,Part-Time Hacker,Child Pornography & Sexual Abuse Combat


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *