Ενεργοποιήστε τον γονικό έλεγχο των Windows

 

Ο Γονικός έλεγχος στα Windows 7 είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για να ελέγχετε τον χρόνο που τα παιδιά σας περνάνε μπροστά στον υπολογιστή  αλλά και τα προγράμματα που χρησιμοποιούν.
Σε αυτό τον οδηγό θα δείτε πως μπορείτε να παραμετροποιήσετε τον γονικό έλεγχο στα Windows.

Εάν ο υπολογιστής σας είναι συνδεδεμένος σε τομέα, ο Γονικός έλεγχος δεν είναι διαθέσιμος.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Γονικό έλεγχο για να διαχειριστείτε καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά σας χρησιμοποιούν τον υπολογιστή. Για παράδειγμα μπορείτε να καθορίσετε όρια, όσον αφορά τις ώρες που τα παιδιά σας μπορούν να χρησιμοποιούν τον υπολογιστή, τα είδη των παιχνιδιών που μπορούν να παίζουν και τα προγράμματα που μπορούν να εκτελούν.

Όταν ο Γονικός έλεγχος αποκλείει την πρόσβαση σε παιχνίδι ή πρόγραμμα, εμφανίζεται μια ειδοποίηση για τον αποκλεισμό του προγράμματος. Το παιδί μπορεί να κάνει κλικ σε μια σύνδεση στην ειδοποίηση για να ζητήσει την εκχώρηση δικαιωμάτων πρόσβασης σε αυτό το παιχνίδι ή το πρόγραμμα. Μπορείτε να επιτρέψετε την πρόσβαση εισαγάγοντας τις πληροφορίες του λογαριασμού σας.

Για να ρυθμίσετε τον Γονικό έλεγχο για το παιδί σας, θα χρειαστείτε το δικό σας λογαριασμό διαχειριστή. Προτού ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι κάθε παιδί για το οποίο θέλετε να ρυθμίσετε τον Γονικό έλεγχο διαθέτει έναν τυπικό λογαριασμό χρήστη. Ο Γονικός έλεγχος εφαρμόζεται μόνο σε τυπικούς λογαριασμούς χρηστών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους λογαριασμούς χρηστών και τη ρύθμισή τους, ανατρέξτε στο θέμα Τι είναι λογαριασμός χρήστη;

Εκτός από τους ελέγχους που παρέχουν τα Windows, μπορείτε να εγκαταστήσετε πρόσθετους ελέγχους όπως φιλτράρισμα Web και αναφορά δραστηριότητας από ξεχωριστή υπηρεσία παροχής. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς μπορώ να προσθέσω επιπλέον στοιχεία Γονικού ελέγχου;

Για να ενεργοποιήσετε τον Γονικό έλεγχο για έναν τυπικό λογαριασμό χρήστη

  1. Ανοίξτε το Γονικό έλεγχο κάνοντας κλικ στο κουμπί ΈναρξηΕικόνα του κουμπιού και στο στοιχείο Πίνακας ελέγχου και, στη συνέχεια, στην περιοχή Λογαριασμοί χρηστών και οικογενειακή ασφάλεια κάντε κλικ στην επιλογή Ρύθμιση Γονικού ελέγχου για κάθε χρήστη.‌ ‌ Απαιτούνται δικαιώματα διαχειριστήΑν σας ζητηθεί κωδικός πρόσβασης διαχειριστή ή επιβεβαίωση, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης ή παρέχετε την επιβεβαίωση.

  2. Κάντε κλικ στον τυπικό λογαριασμό χρήστη, για τον οποίο θέλετε να ρυθμίσετε τον Γονικό έλεγχο. Αν ο τυπικός λογαριασμός χρήστη δεν έχει ρυθμιστεί ακόμα, κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία ενός νέου λογαριασμού χρήστηγια να ρυθμίσετε έναν νέο λογαριασμό.

  3. Στην περιοχή Γονικός έλεγχος, κάντε κλικ στην επιλογή Ενεργός, εφαρμογή τρεχουσών ρυθμίσεων.

  4. Αφού ενεργοποιήσετε τον Γονικό έλεγχο για τον τυπικό λογαριασμό χρήστη του παιδιού σας, μπορείτε να προσαρμόσετε τις παρακάτω μεμονωμένες ρυθμίσεις, τις οποίες θέλετε να ελέγξετε.

    • Χρονικά όρια. Μπορείτε να ρυθμίσετε χρονικά όρια, ώστε να ελέγχετε πότε επιτρέπεται στα παιδιά να συνδεθούν ως χρήστες στον υπολογιστή. Τα χρονικά όρια εμποδίζουν τα παιδιά να συνδεθούν κατά τις καθορισμένες ώρες. Μπορείτε να καθορίσετε διάφορες ώρες σύνδεσης για κάθε ημέρα της εβδομάδας. Εάν τα παιδιά είναι συνδεδεμένα κατά τη λήξη του προκαθορισμένου χρόνου, θα αποσυνδεθούν αυτόματα από τον υπολογιστή. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο θέμα Έλεγχος του χρόνου χρήσης του υπολογιστή από τα παιδιά.

    • Παιχνίδια. Μπορείτε να ελέγξετε την πρόσβαση σε παιχνίδια, να επιλέξετε ένα επίπεδο ηλικιακού χαρακτηρισμού, να επιλέξετε τον τύπο περιεχομένου που θέλετε να αποκλειστεί και να καθορίσετε εάν θέλετε να επιτρέψετε ή να αποκλείσετε μη χαρακτηρισμένα ή συγκεκριμένα παιχνίδια. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο θέμαΕπιλογή των παιχνιδιών που θα μπορούν να παίξουν παιδιά.

    • Αποδοχή και αποκλεισμός συγκεκριμένων προγραμμάτων. Μπορείτε να εμποδίσετε τα παιδιά σας να εκτελούν μη επιθυμητά προγράμματα. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο θέμα Αποτροπή της χρήσης ορισμένων προγραμμάτων από παιδιά.

 

 

dwrean.net | Δωρεάν προγράμματα και παιχνίδιαAnastasis KingStyle

PC Technical,Ethical Hacker,Cyber Security Expert,Cyber Security Analyst,Information Security Researcher,Part-Time Hacker,Child Pornography & Sexual Abuse Combat


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *