Η ασφάλεια είναι δική σας ευθύνη

Σταθμίζε τους κινδύνους και κάνε ένα σχέδιο

Ασφάλεια στο Internet είναι τόσο πολύ για τη συμπεριφορά του όσο και για την τεχνολογία. Βασικά, πρόκειται για την εκτίμηση κινδύνου και να αποφασίσουν τι πρέπει να κάνουμε γι “αυτό. Είστε το μόνο πρόσωπο που μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια στο Internet σας.

Όταν πρόκειται για σκέψη σχετικά με τη διαδικτυακή ασφάλεια, είμαστε συγκλονισμένοι με πληροφορίες:

Συγκλονιστικες εκθέσεις ειδήσεων των ιών και hacking.
Η διαφήμιση και εμπορικές δραστηριότητες από τους ανθρώπους που γράφουν το λογισμικό ασφαλείας.
Γνώμες και ιστορίες από τους φίλους και την οικογένεια.
Καθοδήγηση από την εργασία.
Ακόμη και ιστοσελίδες όπως αυτή.
Για παράδειγμα, τα μέσα ενημέρωσης διαδραματίζουν έναν θεαματικό ιστορία του χάκερ ληστεία μιας τράπεζας, αλλά δεν καλύπτουν την ημέρα-σε, μέρα-out χαμηλού επιπέδου απάτης που πλήττει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο.

Λόγω του τρόπου που αναφέρονται απειλές για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, οι άνθρωποι έχουν συχνά λάθος αντίδραση στο πρόβλημα και να κάνουν κακές επιλογές. Για παράδειγμα:

Ο φόβος και η αβεβαιότητα. Οι άνθρωποι σταματήσουν να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο.
Η αδράνεια. Κρύβονται κάτω από τα καλύμματα και μη ανάληψης δράσης.
Ψάχνετε για μια μαγική σφαίρα που «λύνει» το πρόβλημα.
Στηριζόμενη σε άλλους ανθρώπους.
Υποβάθμιση του επιπέδου κινδύνου ή τις συνέπειες της αποτυχίας.

Απλά πρέπει να δούμε τα είδη των μύθων που οι άνθρωποι πιστεύουν διακαώς να δω αυτές τις αντιδράσεις στην πράξη.

Καμία από αυτές τις σπασμωδικές αντιδράσεις είναι αποτελεσματική. Αυτό που απαιτείται είναι ένας συνδυασμός των πληροφοριών, την κρίση, το σχεδιασμό και την προσοχή. Είστε υπεύθυνοι για τη δική σας προστασία.

Πληροφορίες: κίνδυνοι και οι συνέπειες

Το πρώτο βήμα είναι να κατανοήσουν τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν σε απευθείας σύνδεση. Πόσοι κίνδυνοι υπάρχουν; Πόσο πιθανό είναι; Ποιες είναι οι συνέπειες αν συμβεί σε μένα;
Διαβάζοντας για τα είδη των κινδύνων για την ασφάλεια και τις συνέπειες, όταν αυτοί οι κίνδυνοι να μετατραπεί σε πραγματικότητα μπορεί να βοηθήσει στον καθορισμό της κλίμακας του προβλήματος.

Με λίγα λόγια, είναι οι βασικοί κίνδυνοι:
ιοί
Spyware
Υποκλοπές
Ηacking
Κλοπή
Απάτη
Spam
Η κλοπή ταυτότητας
Παραβίαση της ιδιωτικής ζωής σας
Η δυνατότητα των ξένων να επικοινωνήσετε με τα παιδιά σας
Οn-line εκφοβισμού
Η έκθεση σε ακατάλληλο υλικό

Οι συνέπειες από την παραβίαση της ασφάλειας μπορεί να είναι σοβαρές.

Απόφαση: πιθανότητα και προτεραιότητες
Το δεύτερο βήμα είναι να ορίσετε κάποιες προτεραιότητες. Ποιές είναι οι πιθανότητες ότι θα είμαι επίθεση; Τι προσπαθώ να προστατεύσει; Τι πρέπει να κάνω πρώτα;
Είναι πιο δύσκολο να ποσοτικοποιηθεί η πιθανότητα να δεχθούν επίθεση, αλλά κάποια έρευνα (και την πρακτική εμπειρία των ανθρώπων) δείχνει ότι κάποιο πρόβλημα είναι σχεδόν σίγουρο ότι αν δεν προβαίνει σε καμία ενέργεια με προστατεύσετε τον εαυτό σας.

Πάνω από 1.000 νέες παραλλαγές του ιού εμφανίζονται κάθε μήνα.
Spam αποτελεί περίπου το 75 τοις εκατό του συνόλου της κίνησης e-mail στο διαδίκτυο.
Υπάρχει ένα 90 τοις εκατό πιθανότητα ότι ένας υπολογιστής που συνδέεται με ένα ευρυζωνική σύνδεση στο Internet χωρίς καμία προστασία, θα μολυνθεί από έναν ιό μέσα σε μια ώρα.
Παραπλανητικές ιστοσελίδες phishing αυξήθηκε από 176 νέες θέσεις τον Ιανουάριο του 2004 σε 1.518 το Νοέμβριο του 2004.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο πάνω από 100.000 περιπτώσεις της κλοπής ταυτότητας αναφέρθηκαν το 2003.
Υπολογισμό τι για την προστασία φαίνεται εύκολο, αλλά ο κατάλογος είναι μεγαλύτερη από ό, τι πιστεύουν πολλοί άνθρωποι και πιθανώς περιλαμβάνει:

Αθωότητας και την ασφάλεια των παιδιών μου.
Περιουσία μου, τα χρήματα και οικονομική ευημερία.
Φήμη μου: στην εργασία, με τους φίλους και την οικογένειά μου, σε αντιπροσωπείες πιστωτικής αναφοράς, με τους πελάτες και τους ανθρώπους που κάνουν με τις επιχειρήσεις.
Προστασία της ιδιωτικής ζωής μου.
Η αξιοπιστία και τη διαθεσιμότητα του υπολογιστή μου.
Ο χρόνος μου.
Μεμονωμένα αρχεία, όπως φωτογραφίες ή γράμματα.
Δεδομένων των άλλων ανθρώπων, ειδικά προσωπικές πληροφορίες.
Δεν αφήνει τον υπολογιστή μου να χρησιμοποιηθούν για την επίθεση τους άλλους.

Είναι αδύνατο να επιτευχθεί 100 τοις εκατό της ασφάλειας. Είναι, ωστόσο, δυνατόν να αυξήσει το συνολικό επίπεδο της ασφάλειας και να επικεντρώσει τις προσπάθειές σας γύρω από τα πράγματα που έχουν μεγαλύτερη σημασία για εσάς. Γι “αυτό είναι μια υπόθεση του καθορισμού προτεραιοτήτων και την εξεύρεση του χρόνου με κάνει τη δουλειά σωστά.
Οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν αυτό ενστικτωδώς όταν αποφασίζουν αν πρέπει ή όχι να τοποθετηθούν οι κλειδαριές ή συναγερμού. Είναι η ίδια σε απευθείας σύνδεση. Μπορείτε ζυγίζουν το κόστος της άμυνας κατά των κινδύνων και των συνεπειών του προβλήματος.
Αυτή η ιστοσελίδα προσπαθεί να σας παρέχει μια ολοκληρωμένη λίστα ελέγχου των δράσεων για την ασφάλεια και την παροχή συμβουλών. Φυσικά, σας συνιστούμε να την παρακολουθήσουν και να απολαύσουν το Διαδίκτυο στο maximum. Ωστόσο, μπορείτε να αποφασίσετε να μεταφέρει απλώς το πρόβλημα σε κάποιον άλλο (για παράδειγμα με τη μίσθωση ενός εμπειρογνώμονα ασφαλείας για να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας), να το αποφύγετε τελείως (για παράδειγμα με το να μην χρησιμοποιούν καθόλου το Ίντερνετ) ή απλά να ζουν με αυτό και να αποδεχθούν την συνέπειες.
Τελικά αυτό το site είναι για πληροφορίες. Οι καλύτερα ενημερωμένοι είστε, τόσο το καλύτερο αποφάσεις αξιολόγηση του κινδύνου που μπορείτε να κάνετε.

Σχεδιασμός
Η δημιουργία ενός σχεδίου ασφαλείας, ακόμη και αν είναι γραμμένο στο πίσω μέρος ενός φακέλου, αποτελεί μία αξιοσημείωτη προσπάθεια. Εδώ είναι πώς να το κάνουμε:

Ελέγχου. Επανεξέταση τις δεξιότητές σας, αυτό που προσπαθούν να προστατεύσουν, τις απειλές και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις λίστες ελέγχου και κουίζ σε αυτό το site για να βοηθήσει.
Σχέδιο. Καταγράψτε τα βήματα που πρόκειται να λάβει για να προστατεύσει τον εαυτό σας και αφήστε το χρόνο να κάνει τη δουλειά. Μην επικεντρώνονται απλώς στο να την τεχνική πτυχή? Περνούν το χρόνο τους κατανόηση του όλου προβλήματος και πώς μπορείτε να αλλάξετε την συμπεριφορά σας σε απευθείας σύνδεση με είναι ασφαλέστερα.
Εκτέλεση. Μήπως τα καθήκοντα που ορίζετε οι ίδιοι ή να πάρετε έναν εμπειρογνώμονα για να σας βοηθήσει.
Παρακολούθηση και επαναλάβετε. Κάντε μια σημείωση στο ημερολόγιό σας να επανεξετάσει το όλο θέμα σε έξι μήνες. Παρακολουθήστε τις ρυθμίσεις ασφαλείας σας τακτικά.

Χρησιμοποιήστε την κοινή λογική σας
Νέες απειλές εμφανίζονται κάθε μέρα και παλιές απειλές που επιτίθενται σε ανθρώπους που ποτέ δεν τα έχουν αντιμετωπίσει πριν. Η λέξη κλειδί είναι η προσοχή.
Πολλές σε απευθείας σύνδεση προβλήματα εκμεταλλεύονται ευπιστία των ανθρώπων, έτσι πληρώνει για να είναι δύσπιστοι, ακόμη και παρανοϊκές όταν έρχονται αντιμέτωπα με κάτι άγνωστο.
Διαβάστε online οδηγούς με σκεπτικισμό, την κριτική σκέψη.
Διανοητικά την αξιολόγηση του κινδύνου πριν κάνετε κλικ σε ένα σύνδεσμο ή λήψη ένα κομμάτι του λογισμικού είναι η λογική και τον έλεγχο ενός χάρτη για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να αποφύγετε μια κακή γειτονιά σε μια παράξενη πόλη.Anastasis KingStyle

PC Technical,Ethical Hacker,Cyber Security Expert,Cyber Security Analyst,Information Security Researcher,Part-Time Hacker,Child Pornography & Sexual Abuse Combat


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *