Φήμη: η Ρωσία θα παραδώσει τον Snowden στις ΗΠΑ ως δώρο στον Τραμπ

Αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ αποκάλυψαν πληροφορίες ενός σχεδίου που προβλέπει την αποστολή του Edward Snowden πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες για να προσαχθεί σε δίκη.

Φήμη: η Ρωσία θα παραδώσει τον Snowden στις ΗΠΑ ως δώρο στον Τραμπ

Σύμφωνα με έναν ανώτερο υπάλληλο των μυστικών υπηρεσιών, η κίνηση αυτή αποτελεί “δώρο” σε μια προσπάθεια να κερδίσουν την εύνοια με του Πρόεδρου Τραμπ, ο οποίος κατά την προεκλογική του εκστρατεία κατονόμαζε τον Σνόουντεν ως «κατάσκοπο» και «προδότη» που του αξίζει να εκτελεστεί.

Για τον Snowden, η έκδοση θα σήμαινε ότι θα αντιμετώπιζε κατηγορίες για εγκλήματα βάσει του νόμου περί κατασκοπείας που θα μπορούσαν να επιφέρουν ποινή τουλάχιστον 30 χρόνια φυλακή έως ισόβια.

Ο δικηγόρος του Snοwden, Ben Wizner, είπε στο NBC News ότι ο πελάτης δεν έχει καμμία ενημέρωση για τέτοιου είδους σχέδια. “Η ομάδα Σνόουντεν δεν έχει λάβει τέτοιου είδους πληροφορίες και δεν έχει ανησυχίες», ανακοίνωσε ο Wizner.

Όσο για τον ίδιο τον Snοwden, άδραξε την ευκαιρία να επισημάνει ότι η σχεδιαζόμενη έκδοση προσφέρει μία “αδιάσειστη απόδειξη” ότι δεν συνεργάζεται με ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Παραμένει άγνωστο πόσο μακριά απέχει από την αλήθεια ένα τέτοιο σχέδιο ή αν η Ρωσία έχει “δεσμευτεί” για την έκδοση του Σνόουντεν. Προς το παρόν ο Ρώσος εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφέρει ότι η εν λόγω έκθεση είναι «ανοησίες».

 

 

Πηγή : secnews

 

 

MNb3WYb.png

QwAFf7V.png

dfIK0AV.png


Anastasis KingStyle

PC Technical,Ethical Hacker,Cyber Security Expert,Cyber Security Analyst,Information Security Researcher,Part-Time Hacker,Child Pornography & Sexual Abuse Combat


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *