Internet: 10 Βασικές Συμβουλές Ασφάλειας για όλους

Ασχολείστε με το Internet; Τότε κινδυνεύετε από κάθε λογής επιθέσεις και κακόβουλους χρήστες. Παρακάτω υπάρχουν 10 διαφορετικές συμβουλές ασφαλείας (και μια δώρο) αναπροσαρμοσμένες στα νέα είδη επιθέσεων που κυκλοφορούν στο Internet.Internet security internet

Social Engineering

Ας ξεκινήσουμε με ίσως την μεγαλύτερη ανησυχία ασφάλειας στο internet:

Social Engineering. Ο όρος περιγράφει ένα πολλά είδη επιθέσεων (ψηφιακών ή μη) που βοηθάει τους hackers να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα σας μέσω phishing, πλαστοπροσωπίας σε εταιρείες και ανθρώπους, τηλεφωνημάτων που ζητούν στοιχεία και άλλες κοινές τακτικές.phishing internet internet

Θα πρέπει να είστε πολύ καχύποπτοι για κάθε link, emails, τηλεφωνήματα, και άλλες επικοινωνίες, αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι οι παραβιάσεις στα περισσότερα δεδομένα προέρχονται από εσωτερικές πηγές. Μπορεί να εκπλαγείτε με το πόσο εύκολα μπορούν να ξεγελάσουν ακόμα και εμπειρογνωμόνες σε θέματα ασφάλειας.

Χρησιμοποιήστε έναν ασφαλή κωδικό κλειδώματος τηλεφώνουpattern-lock android internet

Το 4-ψήφιο PIN που χρησιμοποιείτε από το iOS δεν ασφαλές. Από τις Ρυθμίσεις μπορείτε να προσθέσετε ακόμη ένα ακόμα ψηφίο και η συσκευή σας θα είναι πολύ πιο ασφαλής. Το ίδιο ισχύει και για το Android: Μεγαλύτερος κωδικός ίσον καλύτερη ασφάλεια. Υπάρχουν, εργαλεία κλειδώματος της οθόνης για Android που θα ενισχύσουν την ασφάλεια του τηλεφώνου σας. Αν επιμένετε σε ένα 4ψήφιο PIN, τουλάχιστον, μην χρησιμοποιείτε το 0000.

Αυτόματα BackUp στον υπολογιστή σαςcloud backup internet

Αν δεν κάνετε τακτικά, αντίγραφα ασφαλείας στον υπολογιστή σας (εις διπλούν είναι πάντα καλύτερα), τα δεδομένα που είναι σημαντικά για εσάς δεν είναι ασφαλή. Δεν χρειάζεται κόπο και έτσι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας.

Εγκαταστήστε ένα Antivirus και ένα Anti-Malwareantivirus internet

Οι ιοί και τα κακόβουλα λογισμικά είναι πάντα μια απειλή. Σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε ένα εργαλείο αντιμετώπισης ιών. Μην ξεγελιέστε: Ακριβό anti-virus δεν σημαίνει απόλυτα και καλό anti-virus. Προτιμήστε μια δωρεάν λύση και διαβάστε το:

Antivirus επί πληρωμή: Μήπως πετάτε τα χρήματά σας;

Κλειδώστε το Wireless Router σαςrouter internet

Το router σας είναι η πρώτη γραμμή άμυνας στο οικιακό σας δίκτυο. Αλλάξετε τη σύνδεση με το διαχειριστή του δρομολογητή, χρησιμοποιήστε WPA2 (AES), και αλλάξτε άλλες βασικές ρυθμίσεις. Υπάρχουν επίσης ορισμένες άλλες ρυθμίσεις ασφαλείας του δρομολογητή Wi-Fi που μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε άμεσα.

Πώς να ελέγξετε αν κάποιος χρησιμοποιεί το Wi-Fi σας

Σταματήστε την αποστολή ευαίσθητων πληροφοριών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αν δεν είναι κρυπτογραφημένεςSilentCircle_DarkEmail internet

Οι ευαίσθητες πληροφορίες, όπως οι πληροφορίες της τράπεζα, ο αριθμός κοινωνικής ασφάλισης, φορολογικές δηλώσεις, ή εμπιστευτικές εμπορικές πληροφορίες, δεν πρέπει ποτέ να αποστέλλονται μέσω e-mail χωρίς κρυπτογράφηση. Κρυπτογραφήστε τα αρχεία σας με κάποιο εργαλείο (ας πούμε το PGP) πριν από την αποστολή τους ή χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία όπως την απλή ProtonMail. Κρυπτογραφήσετε τα πάντα.

Μην χρησιμοποιείτε δημόσια Wi-Fi χωρίς VPNWiFi internet

Ναι, θα πρέπει να ανησυχείτε πραγματικά για την ασφάλεια σας κατά τη χρήση δημόσιων Wi-Fi. Η καλύτερη άμυνα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα VPN κάποιο εικονικό ιδιωτικό δίκτυο.

Χρησιμοποιήστε ένα τοπικό Password Managerpassword internet

Χρησιμοποιήστε μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης σε κάθε site. Αυτό σημαίνει εκατοντάδες κωδικοί που είναι αδύνατον να θυμάστε. Οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης είναι φτιαγμένοι για αυτό το λόγο. Θα θυμούνται κάθε κωδικό και θα τον επαναφέρουν όταν σας χρειαστεί. Το tip σε περίπτωση χρήσης Password Manager, είναι να προτιμήσετε έναν offline ή τοπικό, που αποθηκεύει τους κωδικούς σας στο σύστημά σας, ή ακόμα καλύτερα σε ένα δίσκο που δεν είναι συνδεδεμένος στο Internet (εδώ είναι σημαντικά τα backups). Ο offline Password Manager της Keepass είναι δωρεάν και πολύ ασφαλής.

Χρησιμοποιήστε Two Factor AuthenticationTwo factor authentication internet internet

Ενεργοποιήστε τον ελέγχο ταυτότητας δύο παραγόντων όπου υπάρχει. Θα σας προσφέρει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας και θα σας προστατεύσει σε περίπτωση που κλαπεί ο κωδικό σας. Μην ανησυχείτε, ακόμα και αν χάσετε το τηλέφωνό σας μπορείτε ακόμα να αποκτήσετε πρόσβαση στο λογαριασμό σας.

Εξετάζετε σε τακτική βάση τα δικαιώματα που δίνετε στις εφαρμογές.appstore_apps internet internet

Αν ακολουθείτε όλα τα παραπάνω θα είναι κρίμα να την πατήσετε επειδή ξεχνάτε να ελέγξετε ποιες εφαρμογές έχουν δικαιώματα στους λογαριασμούς σας. Μην ξεχνάτε ποτέ την ενημέρωση του firmware του router σας ή να δείτε τα δικαιώματα που έχετε δώσει κατά καιρούς στις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε στο Facebook, στο Twitter, στο Google κλπ. Χρησιμοποιήσετε το MyPermissions για να δείτε πως έχετε ρυθμίσει τις διάφορες υπηρεσίες που χρησιμοποιείτε στο internet.

Και μία συμβουλή δώρο:linux internet internet

Χρησιμοποιήστε Linux.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι, αλλά θα αναφέρουμε μόνο ένα: Τα χιλιάδες malware που κυκλοφορούν είναι φτιαγμένα για το λειτουργικό με την μεγαλύτερη χρηστικότητα.

 

 

Πηγή : iguru

 

 

MNb3WYb.png
QwAFf7V.png

 

 Anastasis KingStyle

PC Technical,Ethical Hacker,Cyber Security Expert,Cyber Security Analyst,Information Security Researcher,Part-Time Hacker,Child Pornography & Sexual Abuse Combat


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *